Ta hand om accessoarerna – både dina skor och smycken

Det är lite pyssel att ta hand om sina skor och smycken men mödan är väl värd. När du vårdar dina saker förlänger du inte bara livslängden på dina favoriter utan gör även en god gärning för miljön. En win-win situation helt enkelt. Dessutom är det alltid trevligt när ens skor och accessoarer ser välvårdade ut. Ett par skinande läderskor eller en glänsande ring kan rädda vilken outfit som helst.

Skotillbehören som förlänger livslängden på skorna

För att hålla dina skor fräscha behöver du emellanåt ge dem lite extra kärlek. Första steget till ett par perfekt putsade skor är rengöring. Efter en noggrann rengöring följer vård med passande skokräm som sedan borstas in med en skoborste till perfekt glans. Avsluta med ett skyddande vax. Förutom skokräm, skoborste och vax kan en nylonstrumpa vara användbar i sista steget för högglans. Utgå alltid från materialet när du väljer skovårdsprodukter. Mängder av anpassade skotillbehör kan hittas på nätet.

Vårda dina smycken

Med rätt putsmedel och omsorg håller du dina smycken rena och förhindrar repor. Ett bra tips är att ta av dina accessoarer när de inte gör någon nytta, som när du diskar eller sover. Förvara dem istället i ett vackert smyckeskrin där de ligger skyddade från onödigt slitage.