Smycken till män

Det manliga smyckemodet kan te sig lite annorlunda än kvinnornas. Vid första anblick känns det som att utbudet och variationen är mycket mindre. Men det beror helt på vilken stil man har. 

Proper

333538-cufflinkHar man en mer proper stil med skjorta och kavaj, eller kanske är tvingad till stilen på grund av arbetet, är det stilrena och enkla smycken som är den främsta accessoaren. En enkel silverkedja runt halsen som bara blottas när slipsen åker av, eller möjligen ett nätt läderarmband runt handleden. Så klart ska man ha en vacker slipsnål som passar till alla skjortor och färger. Och sist men inte minst kan man visa sin stil med ett par snygga manschettknappar som går ihop med kavajen. Knapparna kan vara runda och i silver eller små guldkronor. Eller så skaffar man ett par med sina initialer eller symboler som passar ens intressen. Man kan gärna ha flera varianter som passar in i olika sammanhang.

Rock/punk

Har man en alternativ livsstil ska det så klart speglas i sina smycken. Inom rock och punk får man chansen att bära lite större och tuffare smycken. Det ska gärna vara läder och nitar, dödskallar, artistmerchandise från favoritrockbanden eller möjligen lite neonfärg för en ravekänsla. Armband såsom dessa kan man till och med göra själv för att få ett smycke lika unikt som ens personlighet. Allt man behöver är tjockt läder, nitar, knappar för fästningen och en hammare. När man köper nitar får man nämligen med tillbehör för hur man fäster dem och oftast krävs det en hammare och några hårda slag för att de ska fästa i lädret.