Tips när du ska köpa smycken åt andra

Att ge bort smycken är en uråldrig tradition och något som passar alla högtider. Smycken är i princip alltid en välkommen gåva, alla har åtminstone en accessoar som de gärna använder och de har inget emot att äga några fler. Men att köpa smycken till andra kräver att du fundera över några saker, du vill så klart köpa ett smycke som de gillar och vill behålla!

Vad bär de idag?

Undersök vilka smycken de har idag. Märker du att de aldrig bär armband ska du undvika armband, det kan vara så att de tycker armband är obekväma och har gjort ett medvetet val att inte använda dem.

Vad har personen för stil?

Genom att studera deras outfits och smycken får du snabbt en bild av vad de gillar. Använder de ofta små silversmycken eller slår personen på stort med tjocka läderarmband och stora örhängen? Du kan också undersöka deras sociala medier och se de gillat bilder och videos som kan ge en pik.

Vilken storlek har personen?

Om du inte vet personens ringstorlek är det bäst att inte köpa en ring. Det är svårt att få in ringstorlek i en vanlig konversationen, mest troligtvis vet inte ens personen själv vilken storlek de har. Armband och halsband är lättare gåvor.

Vilket budskap vill du ge?

Om du planerar på att fria eller vill avge ett löfte till din bästa vän ska du självklart köpa en vacker ring eller två. Beroende på utseende förmedlar en ring olika budskap. Vill du köpa ett smycke till din partner men inte fria ska du absolut inte välja en ring eftersom det skicka fel budskap.

Vilket material ska du välja?

Om personen alltid väljer guld- eller silversmycken är det lättare att välja material. De flesta har en preferens när de shoppar smycken. Ska du köpa silver är det viktigt att köpa äkta silver, speciellt om personen är nickelallergiker.