Accessoarer till kostymen

Accessoarer kommer i alla möjliga sorter och former, och för alla möjliga situationer. När det kommer till att klä upp sig har männen inte alltid samma bredd av outfits som kvinnor har. Kostymen har blivit det givna plagget och medan de självfallet finns i många olika stilar går det inte riktigt att jämföra med kvinnans valalternativ. Något männen dock alltid kan göra är att titta lite närmare på sina accessoarer och variera sig om bara lite.

Skor

Skorna är ju knappast en del man hoppar över, men de kan fortfarande ses som en sorts accessoar. Och valet av skor beror mycket på vilken sorts kostym man bär. Till mer formell kostym kan det kännas bäst med ett par svarta lackskor. Men till en ganska ledig kostym kan kanske ett par penny loafers kännas som ett bättre val. Ta en titt i en butik som Skolyx och se vilka skulle kunna vara ett bra tillskott till garderoben.

Klocka och armband

Klockan har länge varit en stilig detalj till mannen outfit. Men det har även blivit populärt med armband. Ska man bära både är det klokt att de inte är allt för lika varandra just i bredden. Med en bredare klocka är det således snyggare med en tunnare armband.

Bröstnäsduk

Bröstnäsduken är ett väldigt praktiskt sätt att ge lite mer variation till en kavaj. Denna kan precis som slipsen användas för att ge en liten extra färgklick till outfiten. Många har säkert hört att bröstnäsduken ska matcha slipsen både till färg och mönster. Men det är inte alls nödvändigt. Att välja något man själv tycker är snyggt och fungerar bra tillsammans är det enda man egentligen behöver tänka på.